Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 11:30
Τελευταία Ενημέρωση: 30 Νοεμβρίου 2018
Επικαιρότητα

Ένα βήμα μπροστά, προς τη δικαστική διερεύνηση

Off

Ένα βήμα μπροστά προς την δικαστική διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Β. Γιακουμάκης, κάνει η δικαιοσύνη.

Την προσεχή Τρίτη έχουν κληθεί από τον ανακριτή Ιωαννίνων να απολογηθούν οι επτά σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής, με καταγωγή από την Κρήτη οι οποίοι περιγράφονται στη δικογραφία ως η ομάδα που έκανε δύσκολη τη ζωή του αδικοχαμένου σπουδαστή, όταν αυτός φοιτούσε στη Γαλακτοκομική.

Η κλήση σε απολογία αφορά τα αδικήματα που προέκυψαν από τη δικογραφία για όσα καταγγέλθηκαν από τους μάρτυρες, για την περίοδο που ο Γιακουμάκης ήταν εν ζωή.

Όπως διευκρίνισε ο συνήγορος της οικογένειας Γιακουμάκη Δημ. Μπούκας τα αδικήματα αυτά είναι σε βαθμό πλημμελήματος, όμως είναι ανεξάρτητη η έρευνα από την κύρια υπόθεση που εξακολουθεί να βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης. Πρόκειται για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας, στην οποία η δίωξη δεν έχει ασκηθεί εναντίον προσώπων, αλλά in rem δηλαδή εκ των περιστατικών που έχουν προκύψει από την διαδικασία της ανάκρισης.

Ωστόσο, ο κ. Μπούκας τόνισε πως με τις κλήσεις σε απολογία για την προσεχή εβδομάδα ανοίγει ένας δρόμος για να ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα και στην κύρια υπόθεση.

«Η δικαιοσύνη βρίσκεται σε μία διαδικασία προς την τελική ευθεία. Δε συμφωνούμε με το ότι ο χρόνος που έχει παρέλθει οδηγεί σε αποφόρτιση της κατάστασης, ειδικά για την οικογένεια. Η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της όσος χρόνος κι αν απαιτηθεί, γιατί σε αυτήν την περίπτωση είχαμε ένα τραγικό αποτέλεσμα που δεν μπορεί να αποφορτιστεί. Για όσο διάστημα η διαδικασία «σέρνεται» στη δικαιοσύνη, η οικογένεια είναι αυτή που εξακολουθεί να υποφέρει, περιμένοντας να μάθει τις αιτίες που προκάλεσαν το τραγικό αποτέλεσμα για το παιδί τους», τόνισε ο κ. Μπούκας.

 

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ